پس از آنکه ایلان ماسک از فعال شدن اینترنت برای ایران خبر داد، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که ایالات متحده حمایت از توسعه خدمات اینترنتی برای مردم ایران را در دستور کار خود قرار داده است.
وزارت خزانه داری آمریکا اخیرا اعلام کرده است که مجوز توسعه خدمات اینترنتی ایران را داده است.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیس ایکس و تسلا، خواستار لغو تحریمها به منظور فعال کردن خدمات اینترنت ماهوارهای برای ایران شد.
برخی از نمایندگان کنگره آمریکا از این درخواست حمایت کردند و از دولت بایدن خواستند این امر را تسهیل کند.
رژیم آخوندی در روزهای اخیر اینترنت را قطع کرده و دسترسی شهروندان ایران به اینترنت موبایل و خانگی را مسدود کرده است.
کمیته حمایت از خبرنگاران (CPJ) اعلام کرد که بیش از 20 روزنامه نگار در قیام کردستان و ایران دستگیر شده اند.
کمیته حمایت از خبرنگاران روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که حداقل 20 روزنامه نگار در ایران از آغاز قیام بازداشت شده اند.
این سازمان که وضعیت روزنامه نگاران و اطلاعات را رصد می کند، می گوید که این ارقام را از منابع موثق در داخل ایران به دست آورده است.
گزارشگران بدون مرز در بیانیه ای اعلام کرد: «مقامات ایرانی با هدف قرار دادن خبرنگاران» و محدود کردن دسترسی به واتس اپ و اینستاگرام، «پیام واضحی را ارسال می کنند که اعتراضات نباید پوشش داده شود».
این در حالی است که رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی و نظامی رژیم از جمله تسنیم، فارس و نورنیوز بارها با انتشار عکس هایی از تظاهرکنندگان نسبت به ادامه تظاهرات هشدار داده و مدعی شده اند که این قیام ها توسط کشورهای خارجی و نیروهای مخالف برنامه ریزی شده است.
رژیم ایران این اعتراضات گسترده مردم ایران را هرج و مرج، مداخله خارجی و اقدامات نیروهای مخالف می نامد.
رژیم آخوندی به دستگیری روزنامه نگاران، وکلا، فعالان و تظاهرکنندگان، خشونت و سرکوب و جراحت و کنترل تراکم اینترنت و شبکه های اجتماعی متوسل شده است.